diumenge, 4 de novembre del 2007

Carretera Pont de Vilomara














És una carretera que ha patit molts canvis durant els últims 25 anys, antigament anava directe cap al poble del Pont de Vilomara i ara s'ha de donar la volta pel Carrefour. Actualment s'ha d'anar per la rotonda de la Pau, cap al polígon del Bufalvent i per les corbes de Cal Gravat fins que s'arriba al poble.
Hi havien molts arbres i plataners en la antiguitat, però tots han caigut ara a l'oblid. Fins hi tot hi havia una era i una màquina de batre a l'alçada de l'estanc d'avui dia. La via del tren passava tot just per sobre aquest carrer. Hi havia un gran descampat que va durar fins fa uns 15 anys on es posava la fira i el circ, posteriorment ho van asfaltar i edificar completament fins formar el gran bloc de pisos que hi ha avui dia. Encara porta records, ja que l'altre banda encara queda descampada i utilitzada com a pàrquing del mercat de la Sagrada Família.n A l'alçada de l'actual Peça Rodona hi havia una torre que tenia un nom que ara mateix desconec. També hi havia una entrada a la Fàbrica Nova que avui dia sestà tirant a terra.

A la fotografia podeu veure la nevada de 1960 i la carretera del Pont de Vilomara de fons, cruïlla amb el carrer Sant Blai.